Dagtrips en excursies in Ölüdeniz

Selimiye

AFGELEGEN PARADIJSJE IN DE EGEÏSCHE ZEE

Vanaf€335
8-daagse wandelvakantie
Selimiye bij Marmaris
Tijdens deze 8-daagse reis bezoekt u het schilderachtige vissersdorpje Selimiye dat op ca. 40 km ten westen van Marmaris gelegen is. Het is ook een gezellig en gemoedelijk vakantieplaatsje met terrasjes, winkeltjes en restaurantjes aan de kristalheldere zee.
0

WANDELEN AAN DE LYCISCHE KUST

Vanaf€355
8-daagse wandelvakantie
Faralya bij Ölüdeniz
Het gemoedelijke dorpje Faralya is onze uitvalsbasis voor het wandelen van een deel van de bekende ‘Lycian Way’, een wandelroute langs de Middellandse zee die loopt van Ölüdeniz naar Antalya.
0

CARIËN: KRUISPUNT VAN DE EGEÏSCHE- EN MIDDELLANDSE ZEE

Vanaf€395
8-daagse wandelvakantie
Selimiye bij Marmaris
De “Carian Trail” is de meest recent uitgezette langeafstandswandelroute in Turkije en is vernoemd naar de oude Carische beschaving die het gebied bewoonde.
0

WIJNGAARD ‘HET VERBRANDE LAND’ & ANTIEKE STEDEN

Vanaf€295
5-daagse excursiereis
Turkse Ägäis
Tijdens deze 5-daagse excursiereis bezoekt u kennis met de wijngaard van ‘het verbrande land’ in het Cappadocië van de Egeïsche regio. Daarnaast ziet u ook de mooiste antieke steden van Turkije: Sardis, Hierapolis en Aphrodisias!
0

PARELS VAN DE TURKSE WESTKUST

Vanaf€285
5-daagse excursiereis
Egeïsche Regio
Tijdens deze 5-daagse excursiereis ziet u de de belangrijkste bezienswaardigheden van de Turkse westkust: Efeze, Heraklia, Aphrodisias, Didyma, Milete en Priëne!
0

ANTIEKE STEDEN & CULINAIRE GEWOONTES

Vanaf€255
5-daagse excursiereis
Egeïsche Regio & Lycische kust
De bewaard gebleven fragmenten van Hedypatheia gaan vooral over vissoorten en zeevruchten. In humoristische stijl vertelt hij onder andere over de kunst van smaakvol marineren maar hij geeft ook kritisch commentaar.
0

WANDELEN OVER DE LYCIAN WAY

Vanaf€225
4-daagse wandelexcursie
Faralya bij Ölüdeniz
‘Lycian Way’, een wandelroute langs de Middellandse zee die loopt van Ölüdeniz naar Antalya. Het landschap en de panorama’s in de omgeving van Faralya zijn adembenemend en de frisse lucht is rijk aan onvervuild zuurstof!
0

SELIMIYE: HET ANTIEKE HYDAS

Vanaf€295
4-daagse wandelexcursie
Selimiye bij Marmaris
Tijdens deze 4-daagse reis bezoekt u het schilderachtige vissersdorpje Selimiye dat op ca. 40 km ten westen van Marmaris gelegen is. Het is ook een gezellig en gemoedelijk vakantieplaatsje met terrasjes, winkeltjes en restaurantjes aan de kristalheldere zee.
0

DE WIJNREGIO’S VAN PAMUKKALE

Vanaf€335
4-daagse excursiereis
Pamukkale
In wijnregio’s van Pamukkale: Çal en Güney volgt ook een proeverij, waarbij u meer leert over de geuren, kleuren en smaken. Daarnaast ziet u de beroemde kalkterrassen van Pamukkale en de antieke steden Hierapolis en Aphrodisias.
0

3-DAAGSE EXCURSIEREIS KAŞ & OMGEVING

Vanaf€225
3-daagse excursiereis
Lycische Kust
Onderweg naar Kaş bezoeken we Xanthos, Letoon en Patara. Xanthos was ooit de hoofdstad van het Lycische Rijk waar tot twee keer toe de inwoners zichzelf opgeofferd hebben om niet in handen van de vijand te vallen.
0

LAND OF LIGHTS

Vanaf€75
Duur: 7.5 uur
Fethiye
Tussen de ruïnes van Karmylassos brengen we uiteraard ook een bezoek aan een wijnhuis, waar u heerlijke wijnen kunt proeven: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.
0

PINARA “DE VERSCHOLEN STAD”

Vanaf€75
Duur: 7.5 uur
Pinara bij Fethiye
Tijdens deze culturele dagexcursie bezoekt u de archeologische overblijfselen van het oude Pinara dat prachtig gelegen is in een bergachtige omgeving.
0

LIKYA VINEYARDS “FEEST VAN DE ZON”

Vanaf€95
Duur: 7.5 uur
Elmali
Tijdens deze exclusieve dagexcursie met het thema wandelen, wijn en cultuur, bezoekt u de Lycische stad Pinara, één van de drie hoofdsteden van de Lycische federatie en het archeologische museum van Elmali. We sluiten de dag af bij de wijngaard & het wijnhuis van Likya.
0

BOOTTOCHT LANGS DE LYCISCHE KUST

Vanaf€65
Duur: 7.5 uur
Fethiye
Een dagje heerlijk luieren en genieten van het mooie kustlandschap en het kristalheldere water in de idyllische baaien van de Lycische kust. U wordt ‘s morgens bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en tegen de avond weer teruggebracht.
0

DAGJE GRIEKENLAND: HET EILAND RHODOS (VANUIT FETHIYE)

Vanaf€85
Duur: 8.5 uur
Fethiye - Rhodos
Het Griekse eiland Rhodos, een van de meest oostelijke eilanden van Griekenland en op drie na grootste eiland van de Dodekanesos, de Twaalf Eilanden. Hier vindt u romantiek en sfeer in elke hoek, ondanks de toenemende hoeveelheid toeristische winkeltjes en horecagelegenheden.
0

FETHIYE BEACHCLUB “LIFE IS GOOD”

Vanaf€85
Duur: 8.5 uur
Fethiye
Help Beach Club, op 6 km van Fethiye is ‘the place to be’ aan de Lycische kust. Het eten en de cocktails zijn hier waanzinnig.
0

FETHIYE “WINE & DINE”

Vanaf€135
Duur: 7.5 uur
Fethiye
Fethiye is een levendige stad met een authentiek centrum aan de Lycische kust. Tijdens deze culturele en culinaire dagexcursie leert u naast Fethiye ook de prachtige omgeving kennen.
0

GÖÇEK BEACHCLUB “LIFE IS GOOD”

Vanaf€85
Duur: 8.5 uur
Göçek
Een hagelwit zandstrand aan de schitterende baai van Göcek. Hier geeft D-Resort Göcek Beachclub een bijzondere invulling aan exclusieve service, gezelligheid en een Mediterrane sfeer.
0

ÖLÜDENIZ BEACHCLUB “LIFE IS GOOD”

Vanaf€75
Duur: 7.5 uur
Ölüdeniz
Seahorse Beachclub is gelegen in het natuurreservaat van Ölüdeniz en direct aan het paradijselijke stand van de ‘Blue Lagoon’, een van de meest gefotografeerde plaatsen in Turkije.
0

MARMARIS “WINE & DINE”

Vanaf€85
Duur: 6.5 uur
Marmaris
Midden in het historisch centrum lopen we door de smalle en steile straatjes en via trappen omhoog naar het door Ioniërs gestichte en daarna door de Ottomanen verbouwde kasteel. Een ander Ottomaans gebouw in de stad is Hafza Sultan Karavanserai dat dateert uit 1545.
0

XANTHOS, LETOON EN PATARA

Vanaf€75
Duur: 8.5 uur
Lycische Kust
Xanthos was ooit de hoofdstad van het Lycische Rijk waar tot twee keer toe de inwoners zichzelf opgeofferd hebben opgeofferd om niet in handen van de vijand te vallen.
0

DALYAN: HET OUDE CAUNOS

Vanaf€65
Duur: 7.5 uur
Dalyan
Vanuit Dalyan zijn de antieke rotsgraven van Kaunos te zien en van de stad zijn overblijfselen uit verschillende tijdvakken en verschillende culturen bewaard gebleven. Enkele hoogtepunten zijn het amfitheater, de Akropolis, het Romeinse badhuis en de Byzantijnse basiliek.
0

SAGALASSOS – PRACHT EN PRAAL UIT DE ROMEINSE TIJD

Vanaf€85
Duur: 8.5 uur
Sagalassos
Sagalassos is een van de best bewaarde steden van de oudheid, gelegen 110 km ten noorde van Antalya, bij het dorp Ağlasun, in de provincie Burdur.
0

KOOKWORKSHOP: ETEN OP HET STRAND BIJ FETHIYE

Vanaf€85
Duur: 6.5 uur
Fethiye
Tijdens deze kookworkshop direct aan het strand maakt u kennis met de culinaire geheimen van de Turkse keuken. Naast een kookworkshop met Turkse koks hebt u de gelegenheid om af te koelen in het heldere water van de Zuid-Egeïsche zee.
0

GASTRONOMIE VAN DE OUDHEID

Vanaf€105
Duur: 8.5 uur
Egeïsche & Lycische kust, Istanbul
Hou je van koken en wilt u meer weten over de culinaire gewoontes uit de oudheid? De gastronomische dichter Archestratus van Gela, een tijdgenoot van Aristoteles, vertelt in zijn werk Hedypatheia, geschreven in de 4e eeuw voor Christus, waar de lekkerste Mediterrane gerechten te vinden zijn en hoe je die op een eenvoudige manier kunt […]
0

MYRA: DE STAD VAN SINT NICOLAAS

Vanaf€85
Duur: 8 uur
Myra
Myra: De stad van Sint Nicolaas. Sinterklaas en de Kerstman één en dezelfde persoon zouden zijn en daarom het beeld van St. Nicolaas in Myra eruit zet als de kerstman?
0

PAMUKKALE & HIERAPOLIS

Vanaf€75
Duur: 8.5 uur
Pamukkale & Hierapolis
Dagexcursie naar Pamukkale en Hierapolis. In de buurt van de stad Denizli bevindt zich de antieke stad Hierapolis. Hier liggen ook de beroemde kalkterrassen van Pamukkale.
0

KOOKWORKSHOP: ETEN AAN DE BLUE LAGOON

Vanaf€105
Duur: 7.5 uur
Fethiye
De verse groenten komen uit de lokale markt of van de buren. De Vis is van vismarkt in Fethiye. Melk is van een lokale koe en het "dorp brood" wordt gebakken door een dorpsbewoner in Kayaköy. Extra vergine koudgeperste olijfolie wordt geleverd door een kleine producent uit Faralya zoals de Tomatenpuree (gerijpt in de zon) […]
0

TLOS & SAKLIKENT – HET GRAF VAN BELLEROPHON

Vanaf€75
Duur: 7 uur
Tlos & Saklıkent bij Fethiye
Tussen de ruïnes laat onze gids het zogenaamde graf van Bellerophon zien, waarop de mythische held is afgebeeld, gezeten op zijn gevleugelde paard Pegasus.
0

DE NAAKTE GODIN “WINE & CULTURE”

Vanaf€135
Duur: 7.5 uur
Knidos
In Knidos stond het beroemdste werk uit de hele oudheid. Het beroemde Aphrodite-standbeeld van de grote Griekse beeldhouwer Praxiteles. Het eerste beeld in antieke van een naakte vrouw “het beeld van godin Aphrodite”.
0