Dagtrips en excursies in Kuşadası

NOORD-EGEÏSCHE KUST: WANDELEN, WIJN & CULTUUR

Vanaf€595
8-daagse excursiereis
Egeïsche Kust
U wandelt naar het antieke Efeze, naar Şirince en in Izmir, het vroegere Smyrna! U bezoekt wijngaarden waar u de beste Turkse wijnen kunt proeven, eet in restaurants waar lokale delicatessen worden geserveerd en u overnacht in bijzonder hotels!
0

WANDELEN & WIJNPROEVEN AAN DE EGEÏSCHE KUST

Vanaf€455
5-daagse wandelexcursie
Egeïsche Kust
U kent de Egeïsche kust misschien al van zon, zee en mooie stranden, maar wist u dat u hier ook perfect een weekje kunt wandelen? Een mild klimaat, wijngaarden, de Egeïsche keuken, cultuur en geschiedenis: u ontdekt het allemaal tijdens deze vakantie.
0

WIJNGAARD ‘HET VERBRANDE LAND’ & ANTIEKE STEDEN

Vanaf€295
5-daagse excursiereis
Turkse Ägäis
Tijdens deze 5-daagse excursiereis bezoekt u kennis met de wijngaard van ‘het verbrande land’ in het Cappadocië van de Egeïsche regio. Daarnaast ziet u ook de mooiste antieke steden van Turkije: Sardis, Hierapolis en Aphrodisias!
0

PARELS VAN DE TURKSE WESTKUST

Vanaf€285
5-daagse excursiereis
Egeïsche Regio
Tijdens deze 5-daagse excursiereis ziet u de de belangrijkste bezienswaardigheden van de Turkse westkust: Efeze, Heraklia, Aphrodisias, Didyma, Milete en Priëne!
0

ANTIEKE STEDEN & CULINAIRE GEWOONTES

Vanaf€255
5-daagse excursiereis
Egeïsche Regio & Lycische kust
De bewaard gebleven fragmenten van Hedypatheia gaan vooral over vissoorten en zeevruchten. In humoristische stijl vertelt hij onder andere over de kunst van smaakvol marineren maar hij geeft ook kritisch commentaar.
0

DE WIJNREGIO’S VAN PAMUKKALE

Vanaf€335
4-daagse excursiereis
Pamukkale
In wijnregio’s van Pamukkale: Çal en Güney volgt ook een proeverij, waarbij u meer leert over de geuren, kleuren en smaken. Daarnaast ziet u de beroemde kalkterrassen van Pamukkale en de antieke steden Hierapolis en Aphrodisias.
0

IZMIR: HET OUDE SMYRNA

Vanaf€85
Duur: 7.5 uur
Izmir
Een mild klimaat, een veelzijdige keuken, cultuur en geschiedenis! Izmir heeft meer te bieden dan u misschien denkt. In het oude Smyrna hebben de Lydiërs, Grieken, Romeinen,Byzantijnen, kruisridders, Seltsjoeken, Genuezen, Mongolen en sinds 1425 de Osmanen geheerst.
0

DAGJE GRIEKENLAND: HET EILAND SAMOS

Vanaf€45
Duur: 8.5 uur
Kuşadası - Samos
Vanuit Kuşadası kunt u in een en half uurtje overvaren naar het Griekse eiland Samos (in het Turks: Sisam). Samos (44 km lang en 19 km breed) is een ontzettend groen eiland dat zich verder kenmerkt door pittoreske vissersdorpjes en witte stranden.
0

IZMIR “WINE & DINE”

Vanaf€115
Duur: 8.5 uur
Izmir
Een mild klimaat, een veelzijdige keuken, cultuur en geschiedenis! Izmir heeft meer te bieden dan u misschien denkt. In het oude Smyrna hebben de Lydiërs, Grieken, Romeinen,Byzantijnen, kruisridders, Seltsjoeken, Genuezen, Mongolen en sinds 1425 de Osmanen geheerst.
0

HET OUDE PERGAMON

Vanaf€225
Duur: 8.5 uur
Pergamon
Het heiligdom van Asklepios was in de oudheid een voornaam kuuroord. Op de Akropolis zien we tempels, het steilste theater van de Griekse wereld en de fundamenten van het altaar van Zeus.
0

APHRODITE: DE GODIN VAN DE LIEFDE

Vanaf€125
Duur: 8.5 uur
Aphrodisias
De stad is vernoemd naar Aphrodite, de Griekse godin van de liefde. Ook ten tijden van het Romeinse Rijk was Aphrodisias belangrijk en de beeldhouwers uit Aphrodisias waren bekend in de hele de Romeinse wereld.
0

PAMUKKALE & HIERAPOLIS

Vanaf€75
Duur: 8.5 uur
Pamukkale & Hierapolis
Dagexcursie naar Pamukkale en Hierapolis. In de buurt van de stad Denizli bevindt zich de antieke stad Hierapolis. Hier liggen ook de beroemde kalkterrassen van Pamukkale.
0

DIDYMA, MILETE EN PRIËNE

Vanaf€85
Duur: 7.5 uur
Izmir, Bodrum
De Apollotempel in Didyma is een van de meest indrukwekkende heiligdommen van Turkije. Het Griekse woord ‘didyma’ betekent tweeling, wat waarschijnlijk wijst op twee tempels, een voor Apollo en een voor Artemis.
0

SARDIS – HOOFSTAD VAN LYDIË

Vanaf€115
Duur: 7.5 uur
Sardis
Voordat Sardis een belangrijke rol speelde in de Griekse en Romeinse geschiedenis, was het ook de hoofdstad van het Lydische Rijk. De bekendste koning van dit rijk was koning Croesus (van 560 tot 546 v.Chr.).
0

DAGEXCURSIE NAAR EFEZE

Vanaf€85
Duur: 7.5 uur
Efeze bij Selçuk
Een van de hoogtepunten van onze tour door Efeze is het antieke theater, de beroemde bibliotheek van Celsus, het bordeel, de enorme basiliek van St. John, de moskee van Isabey, de tempel van Artemis.
0

NATUUR & CULTUUR : HERAKLIA

Vanaf€85
Duur: 7.5 uur
Heraklia
Herakleia werd gebouwd op de resten van het antieke Latmos. Naast sommige van de 13 kloosters, die hier vanaf de 7e eeuw zijn gebouwd, zien we ook de Tempel van Athena, een Agora en een theater.
0

HET ORAKEL IN DE TEMPEL VAN DIDYMA

Vanaf€85
Duur: 7.5 uur
Didim
Culturele excursie naar een van de meest indrukwekkende heiligdommen uit de oudheid. De antieke stad Didyma was in de oudheid een Grieks heiligdom en een bekende orakelplaats van de god Apollo.
0

CATACECAUMENE: HET VERBRANDE LAND

Vanaf€145
Duur: 7.5 uur
Egeïsche regio
Een onvergetelijke dagexcursie naar het tufsteenlandschap van Kula, ontstaan door uitbarstingen van de Divritvulkaan, dat ook wel het Cappadocië van de Egeïsche regio of zelfs “Kuladocia” wordt genoemd.
0

GASTRONOMIE VAN DE OUDHEID

Vanaf€105
Duur: 8.5 uur
Egeïsche & Lycische kust, Istanbul
Hou je van koken en wilt u meer weten over de culinaire gewoontes uit de oudheid? De gastronomische dichter Archestratus van Gela, een tijdgenoot van Aristoteles, vertelt in zijn werk Hedypatheia, geschreven in de 4e eeuw voor Christus, waar de lekkerste Mediterrane gerechten te vinden zijn en hoe je die op een eenvoudige manier kunt […]
0

KUŞADASI “WINE & DINE”

Vanaf€125
Duur: 7.5 uur
Kuşadası
Er is geen betere plaats om een mooie dagexcursie af te sluiten dan in een wijngaard met een ongelofelijk uitzicht over de regio, waar u een kijkje kunt nemen in de opslagkelders met eiken vaten en flessen wijn.
0