Dagtrips en excursies in Anatolië

2-DAAGSE EXCURSIE NAAR NEMRUT, GÖBEKLITEPE & ZEUGMA

Vanaf€295
2-daagse excursiereis
Zuidoost-Turkije
Op de Nemrutberg, waar we in circa vijfentwintig minuten naartoe wandelen, bewonderen we het mausoleum van Antiochus I (69-34 v. Chr.), een van de indrukwekkendste monumenten ter wereld.
0

2-DAAGSE EXCURSIE NAAR CAPPADOCIË

Vanaf€185
2-daagse excursiereis
Cappadocië
Het buitengewone landschap van Cappadocië is samengesteld uit zacht vulkanisch gesteente dat door wind en regen bijzondere vormen heeft aangenomen.
0

CATACECAUMENE: HET VERBRANDE LAND

Vanaf€145
Duur: 7.5 uur
Egeïsche regio
Een onvergetelijke dagexcursie naar het tufsteenlandschap van Kula, ontstaan door uitbarstingen van de Divritvulkaan, dat ook wel het Cappadocië van de Egeïsche regio of zelfs “Kuladocia” wordt genoemd.
0

IZMIR: HET OUDE SMYRNA

Vanaf€85
Duur: 7.5 uur
Izmir
Een mild klimaat, een veelzijdige keuken, cultuur en geschiedenis! Izmir heeft meer te bieden dan u misschien denkt. In het oude Smyrna hebben de Lydiërs, Grieken, Romeinen,Byzantijnen, kruisridders, Seltsjoeken, Genuezen, Mongolen en sinds 1425 de Osmanen geheerst.
0

ZEUGMA MOZAÏEKMUSEUM

Vanaf€135
Duur: 7.5 uur
Zeugma
In dit museum zijn meer dan veertig Romeinse mozaïekvloeren te zien. Het topstuk van het museum is het mozaïek met de afbeelding van ‘de zigeunerin’, dat is uitgegroeid tot het symbool van Zeugma.
0

DAGEXCURSIE CAPPADOCIË

Vanaf€85
Duur: 7.5 uur
Cappadocië
U bezoek tijdens deze dagexcursie de bijzondere streek Cappadocië. De zachtheid van de steen moedigde de middeleeuwse christelijke inwoners van de regio aan om honderden kerken, kloosters en complete steden en dorpen in de rots uit te hakken.
0

KONYA: HET OUDE ICONIUM & DANSENDE DERWISJEN

Vanaf€85
Duur: 7.5 uur
Konya
De naam van Konya was in het Romeinse Rijk Iconium, maar de stad was al vele duizenden jaren eerder bewoond.
0

GÖBEKLITEPE: DE OUDSTE TEMPEL TER WERELD

Vanaf€135
Duur: 8.5 uur
Göbeklitepe
Göbeklitepe is een heiligdom op een heuvel op het hoogste punt van een langgerekte bergrug, zo’n 15 km ten noordoosten van de stad Şanlıurf. De 10.000 jaar oude tempel Göbeklitepe wordt beschouwd als ’s werelds oudste tempelcomplex.
0

NEMRUT – HET MAUSOLEUM VAN ANTIOCHUS

Vanaf€135
Duur: 8.5 uur
Nemrut
Het Nationaal Park Nemrut Dağı dat door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed. De grafheuvel werd gebouwd door Commagene, een koninkrijk dat in het noorden van Syrië werd gesticht na het uiteenvallen van het rijk van Alexander de Grote. Voor de grafheuvel staan de kolossale stenen hoofden van Antiochus, leeuwen, adelaars en goden.
0

HET GROENE BURSA

Vanaf€90
Duur: 8.5 uur
Bursa
Als hoofdstad van het Ottomaanse Rijk, is Bursa een van de grootste schatkamers van de islamitische architectuur. We bezoeken de Groene Moskee en het aangrenzende Groene Mausoleum, beide wereldberoemd om hun prachtige tegelversieringen.
0

DAGEXCURSIE NAAR TROJE & GALLIPOLI

Vanaf€180
Duur: 8.5 uur
Troje
Met een vroeg vertrek richting Çanakkale bereiken we het legendarische Troje. De heuvel van Hisarlık , de locatie van het oude Troje, was al rond 3000 v. Chr. bewoond en vanuit hier kon men de ingang van de zeestraat Dardanellen onder controle houden.
0

SAGALASSOS – PRACHT EN PRAAL UIT DE ROMEINSE TIJD

Vanaf€85
Duur: 8.5 uur
Sagalassos
Sagalassos is een van de best bewaarde steden van de oudheid, gelegen 110 km ten noorde van Antalya, bij het dorp Ağlasun, in de provincie Burdur.
0

HET OUDE PERGAMON

Vanaf€225
Duur: 8.5 uur
Pergamon
Het heiligdom van Asklepios was in de oudheid een voornaam kuuroord. Op de Akropolis zien we tempels, het steilste theater van de Griekse wereld en de fundamenten van het altaar van Zeus.
0

SARDIS – HOOFSTAD VAN LYDIË

Vanaf€115
Duur: 7.5 uur
Sardis
Voordat Sardis een belangrijke rol speelde in de Griekse en Romeinse geschiedenis, was het ook de hoofdstad van het Lydische Rijk. De bekendste koning van dit rijk was koning Croesus (van 560 tot 546 v.Chr.).
0